МУ-Пловдив въведе най-съвременната технология за обучение

3D интерактивна маса за виртуални дисекции започва да обучава студентите в Медицински университет-Пловдив. Една от най-съвременните технологии в обучението по медицина беше официално представена в катедра „Анатомия, хистология и ембриология“.

„В отбора на виртуалните светове на Медицински университет – Пловдив приемаме нов член. Началото бе поставено с денталния симулатор, след това – симулационния тренировъчен център, а сега – 3D дисекционна маса. Това е образователен инструмент с изключителна анатомична прецизност, невероятни възможности за виртуална дисекция и огромна дигитална библиотека. Така анатомията става по-интересна и вълнуваща, защото позволява фантастично пътешествие из лабиринтите на човешкото тяло без химикали!”, заяви ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Новата високотехнологична системата дава изключителен достъп до пълен набор от медицински изображения – от анатомия до хистология, и лесно се изследват, проучват и диагностицират пациенти, като се използват изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата на реални клинични случаи от целия свят.

Всеки може да отвори своя клиничен случай, от която и да е маса, лаптоп или мобилно устройство, което прави образователния портал цялостно решение за обучение, както в медицински университет или университетска болница, така и за дистанционно обучение.

Взаимодействието с изображенията по време на учебния процес поддържа тактилната памет, което прави студентите по-добре подготвени да преминат от виртуални към реални практики.

Масата е идеална за проблемно-базирано обучение и развиване на критично мислене. С подходящите случаи таблицата позволява на студентите да приложат изследователски подход в тяхното обучение.

Най-новата придобивка в Медицинския университет – Пловдив е още едно обещание, спазено от ректора – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, и още една сбъдната мечта за качествено обучение с помощта на високите технологии.

Tags: ,

Comments are closed.