На вниманието на Министър Красимир Вълчев: Създаване на Център за здравна и духовна култура; въвеждане на обучение по здравна, духовна и сексуална култура в училищата; крути мерки против тормоза в детските градини

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Вие сте вероятно 6-тият министър, комуто пиша по въпроса; но досега съм получавал само бездушни и уклончиви отговори от сухи чиновници. Едва ли не сте обезпокоен от лошото здраве на нашите подрастващи и юноши, все повече от които пушат, употребяват алкохол и наркотици и са затлъстели; увеличават се и венерозите сред тях, а все повече ученички правят аборти; да не говорим за почти пълната липса на родолюбие у тях. Ето защо Ви предлагам:

МОН да разкрие “Център за здравна и духовна култура” (кабинет и сайт), който да се занимава с обучение по здравно-хигиенни навици и здравна и сексуална култура в училищата. За целта съм готов да Ви предоставя он-лайн моите монографии “Здравна азбука” (сертифицирано от МОН през 2009 г. учебно помагало за здравна и сексуална култура), с което напълно се покриват изискванията на чл. 122 от Закона за здравето, както и “Моя поклон приеми”. Училищните занятия да започват с вдигане на националното знаме и изпълнение на “Тих бял Дунав” или “Де е България”, защото без родолюбие губим националното си достойнство и идентичност.

В училищата да се въведе задължително обучение по здравна и духовна култура с цел предотвратяване или поне намаление на тютюнопушенето, употребата на алкохол и наркотици, нежеланите забременявания. Това е старо мое предложение, което бях изпратил и до Мая Манолова и тя неотдавна заяви, че ще Ви го предложи.

Във връзка с издевателското отношение на някои от детегледачките към децата, да се предприемат крути мерки срещу този недопустим за една цивилизована страна тормоз, което се отразява зле на психичното и телесно здраве не само на тях, но и на родителите им. При доказани подобни прояви (както в ДЦГ “Майор Томпсън” – София, излъчено от “Господари на ефира”) на провинилите се да се налагат солидни глоби или направо да бъдат дисциплинарно уволнявани; да се търси строга отговорност и от директорките на градините.

Бъдете здрав!

Tags: 

Comments are closed.