Циганите – капсул-детонатор на държавата

Прав е проф. Иво Христов, депутат от БСП, който изрази това мнение. Чест му прави също, че ги назова с истинските им имена; защото “циганин” не е обидна дума – тя изразява етнос; “ром” на техния език означава “мъж” (не спиртна напитка или жител на Рим).

Примерите със скандалното сем. Зрънкови,  кв. “Красна поляна”, Катуница, Гърмен, Асеновград го доказват.

И още ще има, бъдете сигурни.

Бъдете сигурни също, че Хелзинкският комитет няма да скочи да защити пребитите български деца. Виж, ако някой българин бе ударил шамар на циганин, щеше да го изяде с парцалите.

Бъдете сигурни, също, че нито един политик (камо ли .- премиерът) ще отиде в Асеновград да разговаря с протестиращите срещу тормоза сънародници. Ами как така: нали може да обидят най-ценния си електорат?…

300 000 са хората, заявили при последното преброяване на населението, че са цигани. Но знаем, че са поне 3 пъти повече. Защото тези от тях, които изповядват исляма, се пишат турци, а християните – българи. Нека така да бъде – днес всеки има право на самоопределение, днес сме свобода, демокрация и човешки права (особено – за престъпниците).

80% от затворниците също са от този етнос-веселяци.

В никакъв случай не заявявам, че всички от този мургав етнос са лоши хора. Напротив – имал съм изпълнителни и благодарни пациенти сред тях; пазарувам от сергиите им на Женския пазар и, не се учудвайте – не ме “удрят” в кантара.

Въпросът е: да се отнасяме към тях както към гражданите от български произход: да си плащат данъците (ако работят някъде), тока и водата; да пращат децата си на училище; да си дупчат билети в обществения транспорт; да ги наказваме за всяко провинение.

И тогава ще настане такъв рай, че само си викам “дано, дано, дано…”

Comments are closed.