Мастер курс по травматология в МУ-Пловдив

Двудневен курс по травматология се проведе на територията на Медицински университет-Пловдив. Той е от най-високо ниво на компетентност – мастер и засегна темата за травмите при възрастни пациенти. В курса участваха 21 млади лекари от България.

„Провеждането на подобен курс в МУ-Пловдив е от изключително значение за научната общност в България, с голям принос за повишаването на квалификацията на българските травматолози и от голяма полза за по-доброто лечение на пациентите в нашата страна”, заяви проф. Владимир Ставрев – ръководител на катедра „Ортопедия и травматология” при МУ-Пловдив.

„Лечението на тези болни е необходимо да бъде интердисциплинарно – да има лекари от различни специалности, повече ресурси и различен вид организация”, заяви от своя страна проф. Деян Енчев – ръководител на травматологичната секция в болница Пирогов.

Участие в курса като лектори взеха доц. Рашков – председател на АО Травма България, клон на АО Травма Интернешънъл, проф. Асен Балтов – председател на Българската Ортопедична и Травматологична Асоциация, проф. Владимир Ставрев – ръководител на катедра „Ортопедия и травматология” при МУ-Пловдив, проф. Деян Енчев – ръководител на травматологичната секция в Пирогов, както и чуждестранни лектори.

АО Травма е най-елитната международна научна организация в областта на травматологията със седалище в Швейцария. Курсовете на АО Травма са международно признати и са синоним на най-високо ниво на квалификация в областта на травматологията.

Tags: 

Comments are closed.