Каква е ползата за отечеството?

“За Отечеството работим, байо. Кажи ми моите, и аз – твоите кривици, па да се поправиме и да вървиме заедно, ако ще сме хора”, пише Левски до свой съратник.

Задълбочи се спорът около “дебилните” – гнусното определение, отправено от самонадеяния професор Иво Христов към собствения му народ. Макар и със закъснение, срещу него скокна Марешки, който едва ли е прочел повече от 10 книги в живота си. Той пък заяви, че неговата мижава парламентарна групичка-кръжец нямало да стъпи в Парламента, ако отцеругателят не го напусне.

.Сиреч – бледа имитация на Нинова спрямо Главчев.

Не защитавам никого. Еднакво противни са ми и едните, и другите. За почти всичките от 240-те т. нар. “народни избраници” важи определението на Алеко “всички сте маскари”.

Питам: каква е ползата за Отечеството от вас!

Къде са ви законите? Колко законопроекта са внесли Марешки и Иво Христов? Какви ценни изказвания и съвети са дали от най-високата трибуна на Отечеството? Оправдали са високите си заплати – десетократно по-големи от мизерните възнаграждения и пенсийки на народа, в чието име са се клели и когото единият от тях така нагло и безотговорно оплюва?

“Всички вкупом излишни станахме и трябва да си ходим”, беше казал навремето мъдрецът акад. Благовест Сендов, с чието приятелство се гордея.

Освен да предъвквате една и съща дъвка: председателството на Евросъюза, с какво друго се занимавате?

Ще смачкате ли корупцията? Ще се справите ли с бедността? Ще оправите ли кошмарната здравна система, която убива българите? Можете ли да гледате Левски в прогарящите очи? Лягате ли спокойно вечер при майката на децата си, след като десетки хиляди български деца си лягат гладни?

Не, вие не сте дебилни като нас.

Ботев ви го е казал съвсем ясно:

“А вий, вий сте идиоти!”

Comments are closed.