Вече Туна Вилает ли сме? Турците ни бият и в България.

Един българин, тръгнал с жена си на еднодневна почивка в Турция, е бил нарочно разкарван по гишетата на контролно-пропускателния пункт. Впрочем, това се прави често от комшиите. Изнервен от гаврата, човекът е потеглил обратно. Веднага го сподирили трима бабаити, навлезли в наша територия, извадили непокорния човек от колата му и го пребили.

Напразно ще чакаме протест от Външното министерство.

Сакън, комшиите ще се обидят.

Ще се обидят, разбира се. Нали в наглата си книга “Стратегическа дълбочина” бившият премиер Ахмет Давутоглу споделя бляновете си за възстановяване на кървавата Османска империя в границите ѝ чак до Австрия. Подлогите от БАН не само му я преведоха и издадоха, но я и представиха в официалния си салон, пред възторжената българска публика. Нещо повече, тогавашният образователен министър Тодор Танев изрекъл знаменателните думи: “Ние трябва да бъдем горди, че сме били част от Османската империя. За съжаление, българският народ не е взел правилната страна по време на Руско-турската Освободителна война.” И не се е намерил нито един от присъстващите, който да зашие шамар на този Киряк Стефчов или хаджи Иванчо Хаджипенчович.

Няма да се обади Външно, ще си затрае. Така, както си трае от факта, че в учебниците по история на турските деца България е оцветена в лилаво, както Турция… И я наричат Туна вилает.

Но там хората си имат последователна родолюбива политика. Сутрин учениците започват занятия с вдигане на знамето и пеене на родолюбиви песни. Изучават корана от първи клас.

Това е положението, дами и господа.

Анадън му?

Tags: 

Comments are closed.