Относно: Култ към живота!

Уважаеми господин Президент,

 

Недопустимо е гражданите на съвременна цивилизована европейска България да боледуват най-много и да живеят най-малко; и това – на фона на ясно очертаващата се демографска катастрофа, която предвещава гибел за народа и държавата ни. Няколко пъти Ви писах и пак ще го повторя, не – ще изкрещя: средногодишно намаляваме биологически с 60 000 души; отделно поне още толкова, предимно млади и образовани хора, напускат Родината си.

Кръвта ни изтича, г-н Президент! Ще я спрете ли?!

Вече Ви писах по отношение инициативата ни Движение “Кота-90”, чиято цел е възможно повече наши сънародници да доближат и, колкото и смело да е – дори да достигнат 90-год. възраст. Пратих Призива за това Движение “Кота-90” и до Премиера и Парламентарните групи. Досега отговор нямам нито от Вас, нито от тях.

Не смея да допусна, че почти всички държавници и политици явно мислят единствено за предстоящото председателство и за съответните възможни лични облаги от разни сделки, покупки, ремонти и пр.

А България неудържимо се топи и изчезва!!

Нима не Ви интересува най-важният от всички въпроси за всеки човек: колко дълго ще живеят той и децата му?!

Единственият култ в България трябва да е култът към Живота на всеки наш сънародник!

Предложил съм на съюзите, в които членувам – на лекарите, на писателите, на журналистите и на офицерите от запаса в най-скоро време да организираме Кръгла маса относно Движение “Кота-90”, за да обсъдим мерките по постигането й..

Съгласен ли сте тя да се проведе под Ваш патронаж?

 

Tags: 

Comments are closed.