Събуди ли се, глупава Европо?

ЕК щяла да умува дали да премахне въведеното преди 40 години преминаване от лятно към зимно часово време и обратно. Чак сега ли “загряха” реотаните на тромавите евробюрократи, че това е опасно за човешкото здраве и, най-вече – за опънатите до краен предел нерви на европейците, че създава стрес, а не душевно равновесие, че той е предпоставка за възникване на рак, диабет, ритъмни и  хипертонични кризи, намалена работоспособност и дискомфорт за няколко дни?

Скимнало му на някой си американец, че превъртяването на часовниковите стрелки с един час напред и назад щяло да спести електрическа енергия. Сиреч – икономия някаква, за сметка на човешкото здраве. То пък какво значение има, ако ще се спести някой и друг долар? И чак след 4 десетилетия, въпреки нееднократните протести на лекари и общественици, скудоумните управници продължават да се мислят за повелители на Майката-Природа.

Още при първото правителство на Борисов му изпратих предложение в този смисъл. Не получих отговор. Години по-късно разбрах, че на заседание на МС са го обсъдили и, разбира се – отхвърлили, без да ми съобщят; много съм малък за тях. Да, но можеха да го прехвърлят, от свое име, на ЕК и така България щеше да получи симпатии от останалите страни-членки на разпадащия се ЕС.

Много, много дълго време ни трябва на всички да се събудим.

Няма да мине дълго време, и ЕК ще реши да спре гибелния за Стария континент масов прилив на неграмотни, изгладнели и фанатични тълпи, които ще го превземат само след 20-тина години без бой, само с бюлетини… Защото неолибералите не само ще ги приютят и хранят безплатно, и ще им строят джамии с нашите пари, но ще им дадат и изборни права.

Пък тогава ще стане тъмно за цялата ни цивилизация.

И без изкуствената смяна на времето.

Comments are closed.