Когато Европа си събуваше гащичките…

“Когато светът си събуваше потурите”, бе заглавието на една публицистична книга на незабравимия Марко Семов, в която той описваше нахлуването на урбанизацията в селска България.

Позволихме си да го перифразираме.

Урбанизацията отдавна приключи. Сега на ход е глобализацията – ламята, зинала да погълне света в името на алчността, несметните печалби, стреса, предизвикващ следствие тях милиони ракови заболявания, хипертонии, самоубийства, глад.

Пред очите ни Баба Европа си събува гащичките пред заливащите я пълчища. Патешкото умиление пред друговерците, угодничеството пред тях, готовността – в името на срама от наистина страшния, но отдавна разгромен и преминал в историята нацизъм – да им предоставиш безплатни жилища, щедри социални помощи – и то без да работят! – дори и жените и дъщерите си, надминава всякакво чувство за достойнство и самосъхранение.

Още преди 10-тина години един североирландски кмет бе помолил своите съграждани да не празнуват “прекалено шумно” коледа, за да не дразнят… братята-мюсюлмани. Много общини престанаха да издигат коледни елхи пред сградите си. Стотици са градовете, в чиито детски градини не се сервира свинско, защото сред питовците им има и мохамеданчета. Що за надупване?!

Германският вътрешен министър съвсем сериозно предложи… да бъдат официализирани мюсюлманските празници, с което отсъствията на работниците, изповядващи исляма, да бъдат извинени и да не се водят самоотлъчки.

За радост, това глупаво предложение не бе прието от Парламента.

Но – бъдете сигурни, скоро ще се повтори. И, нищо чудно – да бъде прието. При либералната добрящина на фрау Меркел-ханъм, която съвсем откровено тласка Европа към ислямизация и затриване на исконните й християнски и цивилизационни ценности.

Това е самоубийственият глобализационен либерализъм.

Comments are closed.