Медицински университет-Пловдив получи две престижни награди

Медицински университет-Пловдив получи две престижни отличия. Това се случи в рамките на конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа за 2017 година“.

Победителите във всяка категория бяха оценени и определени от специално сформирана комисия, включваща представители на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, организации на работодателите, организации на работниците.

Високата оценка на журито – Първо място в категорията по икономическа дейност беше дадена за цялостната политика на висшето ръководство на МУ-Пловдив. Високото отличие е доказателство, че административно-нормативните регламенти и препоръки се реализират в действия не само от страна на ръководството, но и с активното участие на всички работещи и студенти. Наградата за първо място – статуетка, символ на конкурса и официална грамота бе връчена на проф. д-р Стефан Сивков – зам.-ректор по “Качество и акредитация”. В категорията за инвестиции МУ-Пловдив зае второ място.

Двете отличия за Медицински университет – Пловдив бяха дадени за устойчивите постижения в областта на безопасността и здравето при работа в изпълнение на следните отговорности: интегриране на дейността по осигуряване на здравословни условия на труд във всички дейностина университета, поставяне и постигане на високи цели, в съответствие със законовите изисквания и принципа на превантивността;
осигуряване на адекватни ресурси за осъществяванена целите на политиката.

Ползотворно, в атмосфера на сътрудничество и толерантност, съвместните усилия на всички дават своитерезултати. Вече шеста поредна година в Медицински университет – Пловдив няма регистрирани трудови злополуки, професионални болести и инциденти при работа.

Tags: ,

Comments are closed.