Водещи специалисти от Варна и Аахен ще правят съвместно проучване за лазерите в пародонтологията

Съвместен проект за клинични проучвания при приложението на лазерите в пародонтологията ще направят водещите специалисти по парадентология и дентална имплантология проф. д-р Стефан Пеев от МУ-Варна и проф. д-р Норберт Гуткнехт от университета в Аахен, Германия.

Това стана ясно по време на провелата се работна среща и уъркшоп във Факултета по дентална медицина към МУ – Варна на тема: „Приложение на лазерите в денталната медицина“, на която водещият немски специалист по лазерно зъболечение изнесе лекционна и практическа демонстрация с жива връзка с една от операционните в Университетския медико-дентален център.

Впечатлен от високотехнологичното оборудване със съвременни високоенергийни лазери за клинично приложение и от уменията на ръководителя на Катедра по пародонтология и дентална имплантология и ръководител на Университетския медико-дентален център проф. д-р Стефан Пеев, водещият специалист от Германия проф. Гуткнехт отправи поканата за бъдещ съвместен проект с Медицински университет – Варна.

Сред гост-лекторите бе и доц. Георги Томов от Катедрата по пародонтология и заболявания на оралната лигавица в МУ-Пловдив, председател на Дентално лазерно общество в България и водещ специалист по дентални лазери в страната. Практически опит сподели и ръководителят на Катедрата по протетична дентална медицина на МУ-Варна проф. д-р Методи Абаджиев.

Tags: , , ,

Comments are closed.