Робската ни търпимост

“Търпи, и ще си спасиш душата…”

 

Христо Ботев

 

Някой либерал се бе изцепил, че ние, българите, не сме били толерантни, сиреч – търпими. Как така ще роптаем срещу гей-парадите, гей-осиновяването, джендърската педофилска ИК; пък и, видиш ли, не сме узаконили гей-сватбите. Всяко противоречие на тези натрапвани ни евроатлантически ценности било език на омразата.

Действително, българинът умее да търпи. “Преклонена главица сабя не я сече”, е може би единствената народна мъдрост, почерпена от многовековния ни опит, която винаги ми е звучала срамно и отчайващо.

И си спомням за циганина (пардон – рома) Бекир, който окачил Левски на бесилката и ритнал бурето под него. След Освобождението този мил човечец е бил назначен в Софийската община като коняр. На държавна заплатка.

Хаджи Иванчо Хаджипенчович, този изтъкнат наш родолюбец, с готовност подписал смъртната присъда на Апостола, не само че след Освобождението си построява къща на 150 метра от мястото на бесилката, но и я гради с камъни за паметника, купени с народните пари. И като виден юрист, е назначен за член на Върховния съд.

Кой от тези, които пред очите ни разграбиха и съсипаха държавата ни, си получи заслуженото? За 80-год. юбилей на бившия ни цар и премиер, бяха организирани всенародни тържества. Нищо, че е дал България на съд в Страсбург за присвоените имоти; че и с допълнително искане за 500 000 евро “пропуснати ползи” за наем. Разпродалият индустрията ни Костов продължава да дава назидателни интервюта. Разбилият здравеопазването Семерджиев бе удостоен с втори министерски мандат, макар и служебен.

Финансовият министър се опита да разиграва БЛС, като в навечерието на Събора, който трябваше да решава за НРД/2018, призова делегатите да не го приемат. И никой от тях не му поиска оставката!

МОН продължават с дебългаризиращата си и извращаваща децата ни “джендър”-политика. Някой подкрепи ли призива ни за отстраняването на националпредателското му ръководство?

Не сме били търпими ли?

Comments are closed.