Пловдивската РЛК – блестяща колегиалност!

Присъствахме на Общото Отчетно-изборно събрание на РЛК – Пловдив.

Залата бе препълнена. Делегатите вземаха активно участие в разискванията по наистина впечатляващия доклад на председателя д-р Георги Кръстев. Стана ясно, че РЛК – Пловдив единствена в страната е изготвила законопроекти за изменения и допълнения в ЗЗО и в Бюджета на НЗОК, но – ще се учудите ли? – не са получили отговор от НС. РЛК – Пловдив е отстоявала правата и достойнството на съсловието.

Нееднократно сме бивали свидетели на наистина желязната пловдивска колегиалност; в нея се убедихме за пореден път. Удоволствие бе да се гледат и слушат гези делегати; но най-радостното беше, че повечето бяха съвсем млади. А до тях – ветераните от първите дни на възстановяването на БЛС.

И – нито една, дори и малка кавга. За разлика от Столичната колегия, чиито общи събрания нерядко се отлагат по няколко пъти, докато се събере кворум; за съпътстващите скандали – да не говорим…

Наистина – Пловдив е провинция, но не на София, а на Рим, както казваше незабравимият проф. Иван Толев.

За председател на РЛК – Пловдив бе избран д-р Атанас Калчев, гастроентеролог. Досегашният лидер д-р Георги Кръстев вече е главен секретар.

До нови срещи, прекрасни пловдивчани!

Tags: , ,

Comments are closed.