НЗОК ще има нов управител!

Министър Ананиев поиска оставката на управителя на НЗОК Камен Плочев; с пълно основание, впрочем. Още когато този инфекционист бе предложен от тогавашния здравен министър проф. Петров, ние знаехме, че ще се провали. Но – кой да ни пита…

Плочев обаче се опита да прояви мъжкарство; запъна се – нямал да се подава на натиск; Пресцентърът му дори излезе с много смешна декларация против министъра.

Вече 17 управителя на НЗОК се смениха, изкарвайки на поста си едва по няколко месеца – въпреки 5-годишната им мандатност. НС ги подменя като носни кърпички. Ще запомним с безличието им Нели Нешева, Глинка Комитов, сегашния Плочев; впрочем – кой от тях остави някакви следи, освен създателят на НЗОК Семерджиев, най-вече – с аферата “Аремисофт” и скъпите ремонти, оборудване и коли, както и със 7-годишното си  разкарване по следствията.

Няма изход от запеченото положение в НЗОК, освен решително да се смени порочният модел, който Семерджиев и съдружниците му създадоха и лишиха българите от адекватна и качествена медицинска помощ!

Tags: ,

Comments are closed.