На вниманието на УС на БЛС и УС на СБП: Колеги – има ли фелдфебели?!

Вече не за първи път получаваме сигнали от две безработни сестри, разпространяващи медицинска литература, че били пропъждани от лекарските конференции, където /о, представяте ли си – какво непростимо фундаментално прегрешение само!/ предлагали книги на делегатите.

Винаги ще се намери някой умник от организаторите, който ще изгони тези скромни момичета. Не можело то така “да въртят търговия”; трябвало, значи, ред да има; иначе можело да идват да продават и вино, според нечий израз. Или, най-малкото – да заплатели “такса за участие с щанд” /обикновено в рамките на 4-500 лв/.

Отново подчертаваме: става въпрос за медицинска литература!

Откога българските лекари станаха безкнижници?! Хора ли сме – или фелдфебели?!

Не бихме се учудили, ако някой от тях тези бездуховни хора /наистина, лекари ли са?/ разпореди, по хитлерски образец, аутодафе; ако не му е ясно, ще му го преведем: изгаряне на книги…

Предлагам УС на БЛС да излезе със съответно обръщение-призив към медицинските дружества и РЛК в страната да съдействат на книжарите, разпространяващи медицинска литература. Останалото е бездуховност и пришибеевщина /ако са чели разказа на Чехов/.

Не случайно предлагах на БЛС и СБП да създадем един общ “Здравно-духовен Център” за разпространение на здравни знания и медицинска етика.

Да, не става реч за НРД, а само за “някаква си” Духовност, която е – не го ли виждате?! – на изчезване!

Tags: ,

Comments are closed.