На вниманието на г-жа София Владимирова, председател на СЕМ: Да клеветиш лекарите също е език на омразата

Уважаема г-жо Владимирова,

 

Като Ви честитя преизбирането на този пост, си позволявам, като член на БЛС, СБЖ и Съюза на българските писатели и като главен редактор на в. “Български лекар”, да Ви попитам за определението на “езика на омразата” – термин, който се използва все по-често от политици, социолози, политолози и журналисти.

Вие самата признахте /в интервю пред бТВ/, че не можете да го дадете. Мисля, че е крайно време СЕМ да го направи.

Защото какво друго, освен “език на омразата”, е клеветата на постоянния телевизионен коментатор Андрей Райчев: че лекарите са крадци?!

Ето случай, при който СЕМ би трябвало да се самосезира и да определи съответната санкция срещу този самоназначил се за обществен ментор жонгльор на думи.

Би трябвало да Ви е известно, че ефективността на добрия диагностично-лечебен процес в голяма степен зависи и от доверието на болния към неговия лекар; нещо повече – въздействието на медикаментите се повишава от 30 до цели 70%, когато пациентът безусловно му вярва. Човек има свойството да обобщава. С безотговорното изсипване на подобни клевети и обиди към лекарите хората си вадят заключението, че те всички, до един, са крадци. Ето защо въпросното бръщолевене на лицето Райчев би трябвало да бъде най-малкото заклеймено от СЕМ; да не говоря, че БЛС просто е длъжен да го даде под съд.

Бъдете здрава!

Tags: , , , ,

Comments are closed.