А здравното състояние на народа?

Уважаеми господин Президент,

Доколкото беше възможно, се запознах с някои части от Вашата реч пред УНСС. Единствено в “Епицентър” ги намерих; останалите медии я прикриват. 

Поздравявам Ви за наистина програмните слова. Действително, днешният крадлив и безотговорен мутренски “елит” трябва да бъде сменен, колкото и трудно да е това при манипулативните медии, купуването на гласове и на цели комисии и фалшифицирането на изборите. Но без съответната подкрепа това е невъзможно.

Изброихте почти всичките проблеми и дефекти на днешното ни състояние. И – нито думичка за катастрофалното ни демографско положение: ние изчезваме!! Не само това: ние сме с най-ниската средна продължителност на живота и най-високата детска и обща смъртност. Живеем най-малко и се стопяваме невъзвратимо! Това трябва да е поводът за най-тежкото ни безпокойство! Само веднъж Ви чух /по повод 100-год. на Медиц. Факултет в НДК/ да говорите за нуждата от здравно образование на децата ни.

Неведнъж съм Ви пращал мои виждания по въпроса. Благодаря Ви за подкрепата относно създаването на Движението за здравно-демографска политика и дълголетие “Кота-100”, но само с морално насърчение не става.

 

Желая Ви крепко родопско здраве и дълголетие!

Tags: 

Comments are closed.