ВМА отново с най-съвременната апаратура

Не само министрите на здравеопазването д-р Божидар Нанев и на отбраната Любомир Младенов, но и самият Премиер Бойко Борисов се отзоваха на поканата на началника на ВМА ген. Стоян Тонев да открият двете й реновирани клиники – по травматология и реконструктивна хирургия (с единствената в Югоизточна Европа интегрирана оперативна система) и по ендокринология и екстракорпорална литотрипсия.

Във ВМА се лекуват (амбулаторно и болнично) над 420 000 пациенти от цялата страна, повечето от които – цивилни граждани, отбеляза той. Премиерът добави, че двете бази на МС в Хисар и Наречен ще бъдат преобразувани в болници за долекуване и продължително лечение – това ще бъде пилотен проект, който ще послужи като модел и за други лечебни подходящи за целта заведения.

Както подчертаха и Премиерът, и здравният министър – това неслучайно стана на самия 19 октомври, Деня на св. Иван Рилски Чудотворец и на българския лекар. Министър Младенов подчерта, че ВМА е прекрасно лечебно заведение, осигуряващо здравна защита не само на военнослужещите, но и на всички български граждани, което е признато от ключовите страни-членки на НАТО.

Tags: , , , ,

Comments are closed.