Преподавателска академия

Преподавателска академия започна Медицински университет-Пловдив. Учебната програма на модула „Комуникационни и презентационни умения” включва лекции и семинарни упражнения, които да помогнат на постдокторантите, младите учени и хабилитираните преподаватели да развият своите преподавателски умения.

Първите лекции бяха изнесени в Стара Загора от проф. Благой Маринов и доц. Мария Токмакова – преподаватели в Академията. Те бяха разнообразни и практически насочени.

Академията цели изграждането на компетенции в сферата на научното ръководство и академичното преподаване с лекции на теми, като „Дисертация за научна степен доктор на науките – структура, правила, изисквания, публикации“ и „Структура и подредба на мултимедийна презентация, презентационни параметри и дизайн“, както и „Управление на проекти. Комуникация с неправителствени и пациентски организации.“

Обучението в Преподавателската академия е базирано на интерактивните методи, които въвличат и ангажират участниците, провокират тяхната активност, стимулират творческото им мислене и изграждат практически умения.

Преподавателската академия е една от основните планирани дейности по проект „Докторантско Обучение в МУ-Пловдив за Компетентност, Творчество, Оригиналност, Реализация и Академизъм в Науката и Технологиите – 2. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Първият модул на Преподавателската академия завърши с тест за усвоените знания и умения. Висока оценка за професионализма на лекторите, както и за активността и креативността на участниците в първия модул на Преподавателската академия дадоха чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев – ректор на Медицински университет – Пловдив, проф. Виктория Сарафян – ръководител на проекта и проф. Мариана Мурджева – координатор на проекта. Участниците в Преподавателската академия очакват с нетърпение следващия модул през септември.

Tags: , ,

Comments are closed.