УМБАЛ „Свети Георги“ с награда за иновативна болница

Отличието бе връчено от здравния министър по време на инициативата „Лекарите, на които вярваме“, с награда след номинация от пациенти е и зам.-директорът на болницата проф. д-р Жанет Грудева

 

УМБАЛ „Свети Георги“ бе отличена като иновативна болница по време на 11-ото издание на инициативата „Лекарите, на които вярваме“, организирана от вестник „24 часа“. Престижната награда връчи здравният министър Кирил Ананиев, а от името на болницата я прие зам.-директорът по лечебната дейност в База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ доц. д-р Марин Атанасов. Той подчерта, че иновациите и модерната апаратура са ефективни само благодарение на висококвалифицираните кадри, които работят с тях.

 

Университетска болница „Свети Георги“ е не само най-голямото лечебно заведение в страната, но и най-старото, с близо 140-годишна история. Тя разполага с клинични звена по почти всички медицински области и работи по над 90% клиничните пътеки на НЗОК. За Пловдив и  Южна България болницата е най-значимото здравно заведение със стратегическо и социално значение за населението в този ареал. При избора за една от 11-те иновативни болници в страната важна роля е изиграло високоспециализираното и уникално лечение с единствения в страната кибернож за прицелна радиотерапия на злокачествени новообразувания, модерният интегрален център за лечение на тумори и травми на глава и шия, оборудван с О-рамо и навигационна система, високотехнологичнит центрове за оперативно лечение на световно ниво.

 

За 11-ата годишна церемония на инициативата „Лекарите, на които вярваме“ признателни пациенти са номинирали лекари от различни специалности. Чрез тях в рубрика „Онкология и хематология“ бе отличена  и проф. д-р Жанет Грудева, зам.-директор по лечебната дейност в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги“. Проф. Грудева е началник на Клиниката по клинична хематология в болницата и национален консултант по клинична хематология с доказан опит и професионализъм.

Tags: ,

Comments are closed.