Престижна награда взе в Лондон научен екип от МУ-Пловдив

Медицински университет-Пловдив заяви лидерското си място в сферата на научните изследвания и защити водещата си позиция в Европа. Факултетът по Дентална медицина взе участие с 16 научни съобщения на най-престижния форум за научни изследвания – Международната асоциация за дентални изследвания, който се проведе в Лондон.

Състезанието, в което участваха представителите на МУ, носи името на „Професор Роберт Франк”, който е основател на Континентално Европейската дивизия на Асоциацията. То има за цел да отличи млади учени и авторски колективи от Европа за значими научни изследвания, носещи новаторски идеи.

В предварителния кръг на състезанието бяха селектирани седем университета от Италия, Великобритания, Германия, Египет, Белгия и България.

Проф. д-р Нешка Манчорова от катедрата по Оперативно зъболечение и ендодонтия на Факултета по Дентална медицина при МУ – Пловдив, убедително представи научна презентация. Тя беше подготвена от авторски колектив с членове Теодора Къртева, Нешка Манчорова, Екатерина Къртева, Донка Кескинова, Стоян Владимиров. Екипът заслужено завоюва престижната втора награда в категория „старши клинични изследвания”

Регламентът на състезанието включваше 5-минутна презентация в строго определена рамка, без анимация и видео. Изслушването пред 4-членно жури се проведе индивидуално и закрито за останалите участници. След представяне на научното изследване, журито зададе въпроси и инициира дискусия. Критериите за оценка бяха иновативна тематика, методологична акуратност, презентационни умения, компетентност и увереност в дискусионна среда.

Tags: 

Comments are closed.