Екипът на MSD България засади 56 дръвчета в Банско, компанията стартира инициатива за опазване на околната среда

На 12.09.2018 фармацевтична компания MSD България засади 56 дръвчета в центъра на град Банско. Проектът по залесяването е съвместна инициатива с Община Банско. Екипът на компанията засади 56 липи в района на улица „Иконом Чучулайн”, която е в близост до река Глазне, с цел подпомагане  изграждането на по-добра зелената система на Банско.  

Инициативата се проведе в рамките на третата годишна среща на екипа на MSD България, която премина под мотото „Засади растение, създай бъдеще“. Амбицията на екипа е залесяването да се превърне в традиция, чрез която да се постигне трайно  увеличение на  зелените площи на територията на България.

Проектът също така е и част от глобалната политика на компанията, която е насочена към екологично устойчивото развитие и социалната отговорност към обществото. Всяка година екипът на MSD участва в различни инициативи и програми с цел  подпомагане и подобряването на здравето и благосъстоянието на общностите по света. През 2016 г. по повод 125-годишнината от създаването  на компанията служителите дариха над 125 хиляди часа доброволен труд в полза на хората  и природата.

„Доброволчеството и общественото подпомагане са част от нашето ДНК. Ние вярваме, че компаниите имат отговорността да използват разумно ресурсите и да стимулират иновации, които ще позволят глобалното развитие, като същевременно защитават и опазват както планетата, така и общностите, в които живеем и работим“, заяви изпълнителният директор на MSD България – Константинос Папаянис.

Comments are closed.