Стаж в УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

УМБАЛ “Св. Иван Рилски” приема в своите клиники пациенти от цялата страна по профили: вътрешни болести, гастроентерология, ревматология, професионални заболявания, неврохирургия, физикална и рехабилитационна медицина. В болницата работят 10 професори, 13 доценти и 52 асистенти.  Високо квалифицираният медицински персонал и модерната апаратура е гаранция за отлично качество на диагностично-лечебния процес. 

В терапевтичните клиники се лекуват болни с гастро-интестинални заболявания /хронични хепатити, цирози/, хронични гломерулонефрити, бъбречна недостатъчност в преддиализния период и последващо диализно лечение, диабетна нефропатия, ревматологични заболявания и професионални заболявания.
В клиниката по неврохирургия се извършват и най-сложните неврохирургични операции.

В своята дейност, клиниките се подпомагат от високо специализираните звена на Консултативно-диагностичния блок.

Отделенията по образна диагностика са оборудвани  със съвременна  модерна апаратура – изцяло дигитализиран скопично-графичен апарат на фирмата Дженерал Eлектрик в рентгеново отделение /един от малкото в страната/, ядрено-магнитен резонанс и компютърен томограф от най-висок клас за провеждане на всички видове рутинни и високо-специализирани изследвания в отделението по магнитно-резонансна и компютърна томография.

Отделението по Нуклеарна медицина с Гама камера извършва високо специализирана диагностична дейност при доброкачествени и злокачествени заболявания на белите дробове, скелета, както и заболявания на отделителната, ендокринната, хепато-билиарната система и на някои екзокринни жлези.

Медико-диагностичните лаборатории извършват всички видове клинични и имунологични изследвания. В болницата е ситуирана и единствената в страната лаборатория за определяне на токсични метали и олигоелементи.

УМБАЛ “Св.Иван Рилски” е база за обучение на студенти по медицина и дентална медицина, както и специализанти.

Tags: 

Comments are closed.