Кой брои бръчките на Лили

Неостаряващата прима на българската естрада Лили Иванова /79-годишна!!/ изнесе 3 последователни концерта в препълнената зала 1 на НДК, като поднесе на обичащата я публика цели 15 нови песни.

Това събитие не бе отбелязано почти никъде по българските т. нар. свободни медии, освен с миниатюрна снимка на предпоследната страница на един дилянпеевски всекидневник със злъчната забележка: “Лили слезе сред публиката, която преброи бръчките й…”

“Това е, друго няма”, както пее друг славен ветеран Михаил Белчев.

Друго няма!! Освен една язвителна закачка.

Това ли заслужава актрисата, издигнала името и славата на Майка България по света, радвала три поколения със стотици неувяхващи шлагери, вдъхвала ни кураж, вяра и любов? Вместо да й се възхищаваме и да й се отплащаме със същото, ние й броим бръчките…

Простотията ни няма ли най-после да има край? Да оценяваме и почитаме героите си /нужни са ни и в мирно време: та нима не е героизъм на близо 80 години не само да изглеждаш така добре, но и да изнасяш двучасови концерти и да радваш хората?/

Липсата ни на почит има и друго измерение: кажете ми колко пъти сте слушали Лили по най-слушаното радио – Програма “Хоризонт”? Предимно американски рок, това е истината.

А народ, който не почита героите си, няма бъдеще.

Comments are closed.