Тъжен, тъжен Бабинден

21 януари, Бабинден. По стар стил, но отдавна утвърден и никой от акушер-гинеколозите и акушерките не го честват на 8 януари. “Староверци”, какво да ги правиш…

Поводът уж е радостен, а от всички области в страната (поне що чух по “Хоризонт”) идват тъжни (, но така приличащи си новини: намаление на ражданията, за сметка на това обаче увеличение на “деца, родени от деца” (изключително – от циганчета, пардон – 14-15-годишни ромки). Не ходят на училище, не знаят буквите – но пък владеят секса и зачеването. И нашата държава щедро ги подпомага. Така, наред с термина “циганска престъпност” се появи още един – “циганска раждаемост”. И “ромска” да я наречеш – не е ли същото, факт ли е?

А, и още един факт, че и два: лекарите акушер-гинеколози също намаляват; на изчезване са и акушерките (народът ни с любов нарича упражняващите тази благородна професия “Баба Акушерка”); наистина – баби; почти всичките с в по-плитка или по-дълбока пенсионна възраст.

А броят на новородените бебета през м. г. е наистина катастрофален – 44 000. Управляващите ни ги бяха обещали 75 000; забравиха обаче да го припомнят на тържественото си предизборно събрание в НДК. Невиждан демографски срив, вещаещ сигурното изчезване на народа и държавата ни още в този век. Размърдаха се и джендър-активистите и агитаторите: дайте ни Истанбулската конвенция!! Целта им е ясна: да опошлят и опорочат дечицата ни, за да нямат те стремеж в зряла възраст към Семейство и създаване на собствени деца.

И нито дума по най-тежкия ни национален проблем – демографския! – от устата на нито един държавник или политик. Важното е да започнем предизборните надлъгвания.

И да купим още неизработените самолети.

Comments are closed.