Родилка в космоса

Доживяхме да научим и това: някаква холандска компания планира да организира и проведе раждане в Космоса през 20124 г. За целта ще подготвят доброволка, която да премине през тренировъчен лагер за космонавти и като влезе в осмия месец, да я изстрелят с ракета и придружаващ екип от акушер-гинеколози в орбита около земята. Целта на този безумен опит е да проверят как бременната жена и плодът ще понесат огромното натоварване при излитането и спускането обратно (а то е 8 пъти по-голямо от земното). Разбира се, ще проследят и особеностите при раждането…

Цялата тази работа се правела в името на човечеството, защото Земята скоро щяла да се окаже тясна за него и трябвало, видите ли, да я напуснем и да се преселим на друга планета, вероятно – на Марс… Апропо, това бяха шизофреничните съвети и на знаменития астролог Стивън Хокин.

Много добре – но как ще бъдат осъществени те. И – колко хора ще могат да избягат там от бъдещите катаклизми? Всичките 7 милиарда или само 10-тина избраници? И дали ще достигнат живи до Червената планета след 2-годишното пътуване дотам; колко време ще издържат в скафандри, какво ще дишат, ядат и пият; как ще се препитават – къде ще садят растения и ще отглеждат добитък?

Няма ли някоя холандска или световна хуманитарна организация, която отсега да забрани този страшен замисъл, който ще подложи на смъртоносен риск и бременната, и плодът, и новороденото бебе? При клиничните изпитвания на новите лекарства е абсолютно забранено те да се прилагат на бременни и деца.

Изобщо – странни приумици на западните либерали.

Вместо да гледат как да спасят собствените си страни, а и цяла Европа, от заливането им с мигрантското цунами, те подготвят завладяване на безплодни камъни в космическия безвъздушен мраз.

В какъв неведом Космос са родени пък подобни умници?!

Comments are closed.