Новите книги на д-р Тотко Найденов

От печат излязоха две нови книги на д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. „Български лекар“ – „Петко Славейков“ и „Дядовден. Двете самоубийства на Яворов“; както се вижда от заглавието, тя съдържа две части.

Другата книга носи заглавието „Мила Родино“; тя е предадена за печат и се очаква да излезе до седмица. Съдържа здравно-духовна, историческа и религиозна култура за подрастващите.

Двете книги ще бъдат представени заедно през м. февруари.

Д-р Найденов е автор на над 45 книги, сред които „Аз, Лекарят“, „Болестите и сексът на държавниците“, „222 любовни лекарски истории“, „Книга за българските хирурзи“, „Небесното избухване“, „Силният мъж“, „Нежната жена“, „Сняг в косите“ и мн. др. Работил е в Кардиологичното отделение, в Поликлиниката и „Бърза помощ“ в родния си град Ямбол; бил е и селски лекар (с. Ръжена, Казанлъшко). Председател на Клуб „Родопско здраве“, почетен жител на две смолянски села.

Той е създателят на професионално-съсловните празници – Ден на българския лекар, Чилови дни и Деня на Спасението (официализиран от МС), както и на Дядовден. Специалист е по социална медицина. Завършил е хуманна медицина в Пловдив и журналистика в Софийския университет. Член на БЛС, СБЖ и СБП. Носител на Почетен знак – златен на МЗ, на БЛС и на „Мати Болгария“.

Баща на 4 деца (от един брак) и дядо на 5 внучета.

На добър час!

Tags: ,

Comments are closed.