За трети път писателката Десислава Николова дарява кувьоз на българска болница

Само месец след като младата писателка Десислава Николова дари транспортен кувьоз на МБАЛ „Иван Рилски“ в град Горна Оряховица, тя ще оборудва с нова апаратура и общинската болница „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев. Екипът на лечебното заведение получи нов транспортен кувьоз на стойност 14 116 лв. Авторката успява да събере необходимите средства за закупуването на апаратурата, благодарание на реализираните продажби на книгата й – „Щастлива и красива бременност като моята”, както и от дарения на българи от страната и чужбина.

През 2017 г. писателката и други благодетели даряват кувьоз на болницата в Червен бряг, с което бележат първия успех на благотворителна кампания „Десислава Николова-Подари щастие”.

Само през изминалата 2018-та г. писателката реализира продажби на над 2 300 книги, а събраните средства от кампанията надвишават 40 000 лева.

В книгата „Щастлива и красива бременност като моята” Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане. С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.

Tags: ,

Comments are closed.