Папата: “Реабилитирайте престъпниците!”?

“Реабилитирайте престъпниците!” – това е заявил Неговото Светейшество, според субтитрите на ТВ “Европа”. Вярвам, че го е казал. От няколко години той усърдно подпомага настъплението-цунами в Европа на тъмни субекти от далечни страни, макар много от тези пришълци да са откровени ислямски фундаменталисти и дори бойци от Ислямска държава. Обаче когато те режеха главите на монасите от завладените области в Сирия и разрушаваха манастирите им (съградени от времето на Исус) със снаряди, не чухме Светия отец дори за изохка.

В замяна на това преди всеки Великден старателно измива и после – целува краката на типичен техен представител: брадясал, със свиреп поглед.

Сега се загрижил за реабилитацията им. С други думи – да бъдат пускани от арестите и затворите, след като извършат някой от кървавите си атентати.

Каква игра играе Негово Светейшество?! “Ако те ударят по едната буза, обърни другата” ни съветва Спасителят. Но тук става реч за рязане на глави, за изнасилвания на дъщери, за взривяване и мачкане с камиони на жени и деца…

Човече Божи, защо не си ходите в Аржентина?

Comments are closed.