Нов успех на МУ-Пловдив в конкурсите на Фонд „Научни изследвания”

Фонд „Научни изследвания” към Министерство на образованието и науката обяви класирането по няколко конкурса. Ще бъдат подкрепени повече от 200 български научни проекта на обща стойност над 18 милиона лева, като 51 от тях са на млади учени и постдокторанти.

Медицински университет – Пловдив ще получи близо 180 000 лева за шест нови научни проекта през следващите три години.

„За нас е особено важен фактът, че три от шестте нови проекта са на класирани млади учени и постдокторанти от МУ-Пловдив за научни изследвания в областта на медицинските науки, като един от тях дори оглавява класацията”, заяви зам.-ректорът по „Международно сътрудничество и проектна дейност” проф. д-р Мариана Мурджева.

Един от класираните проекти в областта на фундаменталните научни изследвания е на екипа на Катедра „Медицинска биология“ на МУ-Пловдив, която спечели финансиране на няколко проекта.

Ежегодно провежданата Лазерна дентална академия на МУ-Пловдив също получи финансиране по процедурата за подкрепа на международен научен форум, който ще се проведе тази година  в България.

И тази година проектът на Фолиа медика, реферираният медицински журнал на МУ-Пловдив, се увенча с успех в конкурса за българска научна периодика.

Tags: 

Comments are closed.