На внинамието на г-н Румен Радев, президент, относно физическото и духовно здраве на нацията

Физическото и духовно здраве на нацията. Необходимост от въвеждане на задължително обучение по здравно-духовна, историческа и религиозна култура.

Инициативно писмо от д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. “Български лекар”, специалист по социална медицина, член на БЛС, СБЖ, СБП и Съюза на офицерите от запаса; автор на над 45 книги;

0888/80-23-54; totko_naydenov@abv.bg

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАДЕВ,

 

Без съмнение, и на Вас Ви е известно, че България се намира в тежка, ако не и – вече невъзвратима демографска катастрофа; ние сме най-бързо застаряващата и топяща се нация, най-тъжните, най-обезверените, с най-високата заболеваемост и смъртност и най-ниската средна продължителност на живота в ЕС. Още по-обезпокоително е, че над 2 млн млади, предимно образовани хора, напуснаха Родината си, за да търсят препитание и добър бит и кариерно развитие навън. В същото време децата ни масово пушат, употребяват алкохол и наркотици и са подложени на дебългаризация от МОН, което изхвърли всички родолюбиви текстове от учебниците им. А народ без историческа и родова памет е обречен на изчезване!

Досега обаче не съм чул от Вас и думица по тези най-тревожни и първостепенни за държавата, народа и младежта ни проблеми – демографията и физическото и духовно здраве.

Именно с тази цел – разпространение на здравно-духовна, историческа и религиозна култура сред подрастващите, написах книгата си “Мила Родино”, която Ви подарявам.

Не е необходимо да Ви я представям; тя не е обемиста и ако изброените теми Ви интересуват, бихте могли да я прочетете, както и сам да прецените – дали е нужно в училищата ни да бъде въведено задължително обучение по здравно-духовна култура.

Прилагам Ви и Проекто-Декларацията на Обществен Съвет “Дядо и внуче” (който предстои да бъде учреден в най-скоро време), със съответните му предложения.

Бъдете здрав!

Comments are closed.