Джендърски приказки за “Лека нощ”

Случайно попаднах на един сайт /”Блиц”/, където бяха публикували тревожно писмо от родител. Неговата дъщеря получила подарък от свои приятели – книгата “Истории за лека нощ за момичета-бунтарки”, с подзаглавие “100 приказки за невероятни жени”, на италианските авторки Фавили и Кавало. Изданието е на “Хермес” /това е Богът на търговията/. 

Родителят споделя възмущението си от стила на книгата – мъжемразство и обръщане на момчетата в момичета. Напълно в духа на новото джендърско време е и най-скандалната от въпросните приказки: за дете, което се е родило като момче, но искало да стане момиче… А авторките обясняват на любознателните си читатели, че някои хора се раждат като момчета, но искат да бъдат момичета; те се наричали трансполови. Малолетният герой на приказката пожелал родителите му да го обличат като момиче и да ползва женската тоалетна. Голям проблем! Отишли при мъдър съдия да разсече този Гордиев възел. Магистратът помислил и решил: трябва да му се разреши да ползва която тоалетна пожелае. /Ако помните добре, това го бе издал като декрет бившият американски президент Обама: ходете в която тоалетна си пожелаете; така отвори “прозорец” за воайорите./ Облекчените родители тутак-си спретнали купон по случая: с голяма розова торта; щастливецът бил облечен в рокля /разбира се, също розова/ и лъскави обувки. Не се казва колко дена яли, пили и се веселили; важното е, че момчето станало момиче!! Ликуй, народе!!

СБП би трябвало решително да протестира срещу подобен род гнусни текстове, чиято цел е да развращават нашите деца и внуци и да ги хвърлят в лоното на безполовия и ялов джендъризъм.

Comments are closed.