Хранителна добавка с подсладител: СперАктив 30 сашета подпомага мъжкото репродуктивно здраве

Безплодието е често срещан проблем при много двойки, които търсят решение за него чрез различни процедури, терапии и методи.

След 40-годишна възраст спадът на производството на тестостерон става особено явен и това води до намаляване на костната и мускулната маса, загуба на половата възбудимост, намаляване на способността за производство на зрели сперматозоиди. Възникват и усложнения с ерекцията. Възрастта оказва значително влияние на спермата. Тя е причина за следните последствия:

– Намалена подвижност: сперматозоидите не узряват дотолкова, че да придобият необходимата подвижност да достигнат яйцеклетката и да я оплодят.

– Намаляване на ефективността: сперматозоидите загубват своята подвижност и това е причината да не се стигне до оплождане на яйцеклетката.

– Намаляване на еякулацията: тя отслабва с възрастта и семенната течност не може да се изхвърли толкова далече, колкото е заложено от природата в най-фертилната възраст.

СперАктив е хранителна добавка, състояща се от витамини, аминокиселини и минерали, за които е доказано, че допринасят за нормалната сперматогенеза и подвижността на сперматозоидите.

Предназначение:

СперАктив подпомага мъжкото репродуктивно здраве и нормалните оплодителни способности на сперматозоидите.

Действие:

Приемането на СперАктив  може да подобри общото качество на спермата, да увеличи броя и подвижността на сперматозоидите, като всички тези фактори взети заедно могат да спомогнат за увеличаване на мъжката репродудуктивност.

СперАктив може да се използва за продължителна употреба, както и по време на опитите за забременяване.

 

Свойства на съставките:

L-Карнитин –играе ключова роля в поддържане нормални нива на тестостерона и процесите на образуване и развитие на сперматозоидите (сперматогенеза), спомагайки за правилното съзряване и правилната морфология на сперматозоидите и поддържайки тяхната жизненост. Причината, поради която L-Карнитинът е пряко свързан с мъжката потентност е, че тази аминокиселина е от съществено значение за образуването на сперматозоиди.

L-Карнитин се съдържа основно в месата (предимно червените) и някои диетични продукти. Зеленчуците почти не съдържат Л-карнитин. Затова вегетарианците трябва да го приемат задължително като хранителна добавка към менюто. Нивата на L-карнитин в организма зависят от количеството храна, която всеки човек приема и какво самия организъм произвежда.

L– Аргинин е жизнено важна аминокиселина, от която организма ни се нуждае в големи количества. Човешкият организъм може да произвежда достатъчно L-аргинин, за да задоволи собствените си нужди, но при стресови ситуации или наранявания той става жизненоважен и поради това е необходимо да се приема не само чрез храната, а и допълнително като добавки.

Селен- мощен антиоксидант, който минимизира вредите от свободните радикали. Повишава броя на сперматозоидите и подобрява фертилността при мъжете. Почти половината от наличния селен в мъжкия организъм се концентрира в тестисите и в части на семенния канал, в близост до простатата. Освен това селен се губи със семенната течност. Естествени източници на селен са: сьомга, черен дроб, риба тон, лук, домати, броколи, чесън, бразилски орех.

Коензим Q10- количеството  Коензим Q-10 произвеждан по естествен начин от организма, постепенно започва да намалява с напредването на възрастта, и това може да доведе до проблеми с мъжката фертилност. Приемът на хранителни добавки, съдържащи Коензим Q10 може значително да увеличи броя на сперматозоидите и да подобри подвижността и активността им, което от своя страна със сигурност оптимизира коефициента на плодовитост. В допълнение, Коензим Q10 действа като един от най-ефективните естествени антиоксиданти, борещи се с вредните ефекти от свободните радикали.

Цинк – в допълнение към своите антиоксиданти свойства и неговото включване в биохимичните процеси на човешкия организъм, цинкът увеличава концентрацията на спермата (брой сперматозоиди на 1 милилитър), подобрява прогресивната подвижност на сперматозоидите и увеличава нивото на мъжкия хормон тестостерон, който има важна роля в сперматогенезата.  Източници са: нетлъсто телешко месо, пилешко и стар боб.  

Фолиева киселина има ключова роля в процесите на клетъчното делене и растеж, както и в метаболизма на нервната тъкан. Последните проучвания проведени в Нидерландия показват, че фолиевата киселина увеличава броя на нормалните сперматозоиди.

Витамин C – като мощен антиоксидант, той има противовъзпалително действие, и засилва действието на други антиоксиданти. Той също повлиява синтезата на редица хормони, премахва токсините и регулира метаболизма.  Витамин С също увеличава репродуктивната способност при мъжете, повишава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност.

Витамин B12 – нормализира хормоналния баланс, играе важна роля в синтезата на хормоните, в частност тестостерон, увеличава имунитета и възстановява функционирането на клетките в простатата.

Дозировка и приложение: Мъже – по едно саше 2 пъти дневно. Подходящ за продължителна употреба. Разтворете съдържанието на едно саше в чаша вода (около 150 ml), разбъркайте и след което изпийте.

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием!

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Comments are closed.