Открито!

Г-н Председател,

През изминалата почти една година от началото на Вашия мандат, би трябвало да сте разбрал, че сте служител на българските лекари, а не техен началник. Бълграските лекари са Вашите работодатели и Вие нямате право да накърнявате техния авторитет, и да игнорирате мнението им.

Надявам се да не сте забравил, че членският внос на българските лекари Ви осигурява месечен доход от десет минимални работни заплати и, че голямата част от тези лекари не получават и половината от тази сума.

Надявам се да е така, но очевидно не е!

Медийните Ви изяви през последните дни говорят за обратното.

Вие си позволихте в национален ефир да изразявате личното си мнение по важни за здравеопазването проблеми, представяйки го като позиция на БЛС.

Вие заклеймихте протестите на специалистите по здравни грижи и демонстрирахте пренебрежитлно отношение към тях, като еманацията на това поведение беше грубата обида, изречена с толкова патос от Ваша страна.

Вие „преценихте”, че протестите на екипа на СБАЛ по детски болести „Проф.

д-р Ив. Митев” – София, са неуместни.

Вие, г-н Председател, очевидно нямате нужда да слушате другите, защото знаете повече от всички и сте достигнал до момент, в който или никой около Вас не Ви казва, че не сте прав, или Вие не желаете да чуете онези, които Ви го казват.

Това се нарича арогантност!

В крайна сметка, както е казал Гьоте: „Маниерите на човека са огледалото, в което се отразява неговия образ.”

 

Д-р Юлия Бянкова

РЛК – Сливен

Comments are closed.