Излезте бе, джанъм!

В едно дълго-предълго предаване по СКАТ заекващият водещ Васил Захариев измъчваше с блудкавите си въпроси двама събеседници. Целта беше да се докаже някак-си, че Крим, видите ли, си е исконна украинска земя, а не завзет от Екатерина Велика и преди 65 години изкуствено пришит като подарък от Хрушчов към картата на Украинската СССР. Така предаване не се прави – и тримата (водещият и събеседниците му) бяха единомишленици. И баба знае да се ерчи без опонент.

Да оставим настрани манипулативното говорене, изопачаването на исторически факти (Англия наистина обявява война на Германия след влизането й в Полша на 1 септември 1939 г., но не праща и един войник; що за “честност” е това, г-н Бохум?); създаването на ореол около добре платения, с 5 млрд долара кървав Майдан (премълчаха се и 100-те жертви на снайперистите); премълчаха се и зверските бомбардировки на англо-американските бомбардировачи, избили 600 000 невинни германски жени и деца и т. н. Мънкането, ъкането, хъкането, лошата дикция, липсата на настроение, липсата на инакомислещ – всичко това оставя тягостно впечатление от мудното предаване.

Но най-интересен беше поплакът на Бохум – че срещу декларацията на СБП не се е появила на бял свят контрадекларация на други негови членове, които вероятно мислят другояче (в което, разбира се, няма нищо лошо). Като са толкова юнаци – нека си кажат приказката, по израза на Жорж Ганчев.

Че излезте със своя декларация бе, джанъм! Нека чуем и видим и вашите доводи: защо смятате, че Крим е анексиран, защо не признавате проведения референдум (за който изобщо не стана дума, където 95% от населението, одобри връщането на полуострова в пределите на Руската федерация).

И недейте манипулира хората; в ерата на Интернет никой вече не пасе трева.

Що се отнася до историята – тя не може да се пренаписва, особено ако е ставала пред очите ни.

Бъдете здрави и много ви здраве!

Tags: ,

Comments are closed.