На вниманието на УС на БЛС: Решително отношение спрямо МОН

Уважаеми колеги,

В Деня на св. Дух си позволявам да ви обърна внимание върху един изключително тревожен проблем. Става въпрос за бъдещето на литературата, на децата ни и на Майка България.

Крайно време е да предприемем наистина решително отношение спрямо родоотстъпническата националпродажна политика на МОН, което в угода на чужди сили целенасочено, вече години наред, действа в насока подкопаване на родолюбието и националното самосъзнание на децата ни и за тяхната дебългаризация (чрез изхвърляне от учебниците им на най-патриотичните текстове), както и в опорочаването им (чрез пълзящо проникване на джендър-идеологията в училищата). Освен това Ви припомням, че 2019 е Година на Хайтов. Само си представете как би реагирал той на днешното положение. Хайтов пръв издигна глас срещу Сорос и неговите коварни попълзновения към срутване на образованието на децата ни посредством “Отворено общество”.

Намирам за напълно излишно да ви убеждавам в опасностите за тях и държавата ни, ако всичко това безобразие продължава. А, доколкото ми е известно, офисът (вероятно безплатен) на “Отворено общество” се намира в Министерството на културата. Безплатно ползва собствен кабинет и сдружението ЛГБТ в… Софийския университет “Св. Климент Охридски”, което не може да стане без знанието на МОН.

Време за повече протакане нямаме!

Предлагам да свикаме пресконференция по въпроса, като изкажем твърдото си отношение спрямо провежданата дебългаризация на младото ни поколение; да искаме незабавно приемане на Закона за българския език, връщане на родолюбивите текстове в учебниците, прекратяване на джендър-обучението и въвеждане на обучение по здравно-духовна, историческа и религиозна култура в училищата.

Ножът е опрял до кокъла. Става реч за съществуването на Отечеството! Път за отстъпление няма!

Tags: 

Comments are closed.