На вниманието на Негово Високопреосвещенство Николай

ВАШЕ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО,

Изпращам Ви бр. 3 на моя в. “Български лекар”, където – на стр. 4, съм публикувал своя призив за оттегляне към Негово Светейшество. Документът бе внесен в Канцеларията на Светия Синод, но, разбира се, отговор нямам и до ден днешен.

Продължавам да поддържам призива си.

Като лекар, съчувствам на Негово Светейшество за тежките болести. Те неизбежно се отразяват негативно върху решенията и действията на хората, облечени във власт. Това съм документирал в една от моите 45 книги – “Болестите и сексът на държавниците”.

Наистина е редно Негово Светейшество да се оттегли достойно в манастир, изпратен с благослов.

 

Изпращам Ви най-новата си книга – “Мила Родино”, за здравно-духовна, историческа и религиозна култура. В нея съм се опитал да съчетая здравната просвета с вероучението. В този си вид тя би могла да послужи като учебно помагало. Предварително потърсих Негово Светейшество за съдействие в този смисъл, но пак не получих отговор, макар да се познаваме лично от поне 30 години.

 

Ако си спомняте, аз съм приятел на бившия ректор на МУ – Пловдив доц. Георги Паскалев, комуто предложих (и той го изпълни) да построи Параклис, мястото за който Вие лично определихте.

Сигурно си спомняте, че, по моя молба, лично Вие за пръв път в България отслужихте молебен за здравето на българските лекари пред новооткрития от Вас Параклис в двора на УМБАЛ “Св. Георги”, за което съм Ви много благодарен.

 

Желая Ви крепко родопско здраве и дълголетие!

Tags: , ,

Comments are closed.