“Бог сътвори мъжа и жената”

Под това заглавие Ватикана е издал наръчник, посветен на отношенията на католицизма към т. нар. “дежнъдр-идеология”. Той е предназначен за католическите училища. Според него това е “идеология, която отрича разликата между природата на мъжа и на жената, стреми се към общество без полови различия и разрушава антропологичната основа на семейството.

Същевременно в документа се изтъква, че никой не бива да бъде преследван или дискриминиран заради своята вяра или сексуална ориентация.

През 2016 г. Папата обвини Франция, задето разпространява джендър-теорията в училищата. Чрез нея френските учебници способстват за коварна индокринизация: “Едно е да си хомосексуалист и да си сменяш пола, друго е да интерпретираш тези теми в учебния процес.”

 

Обсъждане. Не сме знаели за тези папски нравоучения. Защото сме чели и други негови изказвания: “Че кой съм аз, за да осъждам хомосексуализма?” Кой си ти ли, Ваше Светейшество? Нали беше Божият наместник на земята? А Бог отрича и наказва мъжеловството!

Все пак, да му благодарим за документа, чрез който Папският престол официално осъжда наглото нахлуване на джендър-идеологията в училищата.

Очакваме подобно становище и от Светия Синод. Вярно, той вече отрече Истанбулската конвенция. Но пред очите ни тя ще бъде приложена чрез редица подли закони и други нормативни актове, които ще влязат в сила от Нова година. После – ще бъде късно.

Comments are closed.