А дали е така?

Разбунилата духовете на обществото “Стратегия за закрила на детето” (която под индиго повтаря злокобните намерения на ИК) била спряна от април и по нея не се работело. Това се правело с цел “да се успокоят хората” – увери зам.-образователният министър Деница Сачева по “Хоризонт” на 8 октомври; госпожата е добре позната като върл сторонник на ИК.

Тя нарече страховете на родителите от насилствено еничарско отнемане на децата им от всякакви НПО или социални работници – “плод на хибридна атака и дезинформация”.

Извеждането на децата като временна мярка щяло да става след тромаво съдебно решение и винаги в подкрепа на самите семейства (значи – предвиждат го!). Това прикрито престъпление се отнасяло, когато имало деца в риск – “бити, насилвани, живеещи в бедност”. Трябвало да се съгласим, че тогава държавата не можела да стои безучастна.

Дали МОН ще се откаже окончателно от подлата си норвежка “Стратегия” а ла Барневернет? Не можело да се приеме документ, “по който очевидно не е постигнат обществен консенсус”, каза още държавничката. Един документ, който би бил приет насила, нямал смисъл. Продължавали да работят и да доказват, че го правели заради децата. Независимо, че “провокациите напрегнали учителите”, всички в системата на образованието били изключително мобилизирани и гледали “най-хуманистично” към децата. “Продължаваме напред! – бодро заяви г-жа Зам.—министърката. – Усилията ни са да върнем доверието на родителите.” Каза го по повод масовото оттегляне на циганчета от училищата в Сливен, но това важи, безспорно, и по отношение скепсиса ни спрямо коварната “Стратегия”.

Защо ли не им вЕрваме?

Същото каза и Премиерът: той бил спрял Стратегията (Той може да спира всичко, дори и ураганите). Бодряшки думи в същия смисъл изглаголи и вицепремиерът Томислав Дончев. И се нахвърли срещу достойния българин Александър Урумов, началник на Пресцентъра на МО, който бил разпространявал във ФБ тези клевети. Шефът му Каракачанов увери, че е разговарял с него цял час. Интересно, защо не бе дадена думата и на Урумов, нали сме демократична държава, с ярко изразена свобода на словото и мненията?

И четиримата удобно “забравиха” за на 28-те коварни Закони, вкл. за защита на детето и за социалните услуги, с които от 1 януари е абсолютно узаконено безцеремонното извеждане на деца от домовете им от страна на “доставчици на социални услуги” и самозвани частни НПО, с право да влизат у вас без прокурорска заповед и да бъдат финансирани дори от чужди държави. “Няма мърдане, гласувайте!” – беше разпоредил със SMS Премиерът от Брюксел на своите депутати-послушковци. Като видяха отпора от страна на народа и на КС, нашите, Божем, държавници се снишиха (както мъдро ни съветваше другарят Живков), “отказаха” се от ИК, “спряха” и Стратегията и тихомълком прехвърлиха злокобните им постановки в тези закони, които са публикувани в Държавен вестник през м. март.

Всички добре виждаме и знаем героичните усилия, които националпредателското МОН полага, за да унищожи всичко българско и родно, което любим, тачим и милеем, да смачка родолюбието, семейството и националното ни самосъзнание, да смачка исконните ни християнски ценности. Колко пъти висшестоящите чиновници там лееха горчиви сълзи по любимата им ИК.

Сега в битката срещу народа си се включи и МТСП, сиреч – целият МС.

Comments are closed.