Траурни венци пред парламента за всички политически партии

На 30.10.2019 г. недоволни и протестиращи граждани поднесоха траурни венци за всяка политическа партия и ги оставиха пред парламента. Това е поредното събитие-протест, организирано от притеснените родители и граждани. Причината – все по-оглушителната тишина от страна на властимащите за диалог относно новия Закон за социалните услуги (ЗСУ), с който се измени Закон за закрила на детто и още 28 закона и нормативни актове, касаещи децата и семействата.

Законите са гласувани и обнародвани в Държавен вестник брой 24/2019 г., влизат в сила от 01.01.2020 г. и с право могат да се нарекат геноцидни за традиционното българско семейство. Благодарение на размитите понятия за насилие, дете в риск и др., 100% от българските деца могат да се третират като деца в риск. Въвеждане на задължителни социални услуги, размити дефиниции, липса на ясни критерии за оценка, пълно овластяване на НПО (включително с чуждестранно финансиране) и безкраен субективизъм са оновните недостатъци на тези закони, които освен всичко, са и противоконституционни.

От пролетта насам се организираха десетки протести, които стигнаха своята кулминация на 28.09, когато на площада пред Министерски съвет се събраха над 8 000 души. Въпреки многократните покани за публични дебати, покани за срещи, внесени документи до всички възможни институции, две срещи с депутати (проведени проформа и доста бутафорно при тотална липса на интерес от страна на народните представители), гласът на протестиращите все още не е чут.

След всички тези усилия на редица организации и десетки хиляди граждани, очевидно се оказва, че властимащите просто не проявяват интерс към протегнатата ръка на притеснените граждани и родители.

Траурните венци символизират предумишленото убийство и умъртвяване на българските семейства и съдбите на децата. Поднесени са пред парламента, тъй като именно вътре тези закони са гласувани и приети.

За всяка политическа партия имаше венец с послание:
ГЕРБ – Съдбата забавя, но не забравя. Децата помнят мама и тате,

БСП – Загробихте България. Оставете семействата ни!

ВОЛЯ – Продадохте съвестта си. Не продавайте децата!

ДПС – Парите нямат душа. Катафалката няма ремарке.

Обединени патриоти – Не убивайте отечеството. Клетвопрестъпници, спрете!

Независими – Купуването и продаването на деца е престъпление.

Протестите и демонстрациите няма да спрат, докато антидетските и антисемейни закони не бъдат отменени.

Българският род обединен за децата – БРОД

Comments are closed.