532 абсолвенти от Випуск 2019 на ФОЗ и Медицински колеж получиха дипломите си

332 здравни професионалисти от Факултета по обществено здравеопазване и 200 от Медицински колеж – Варна се дипломираха на тържествена церемония в Двореца на културата и спорта.

Под звуците на студентския химн в залата бе посрещнато академичното ръководство на университета, заедно с членовете на академичния състав, които за първи път също бяха част от тържествената процесия на промоцията.

86 са отличниците от двете звена на университета, чиито дипломи връчи лично ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов. Той се обърна към всички завършващи с думите:

„От днес вие ще поемете своя път в професиите, които сте избрали. От вашите умения, усилия и професионализъм ще зависи качеството на грижите за пациентите, развитието на организациите и институциите в здравната ни система,  бъдещето на здравеопазването като цяло!  Нека моралът и етиката да бъдат водещи във всяко ваше действие и мисъл. “

Приветствие към дипломантите поднесе и зам.-председателя на Народното събрание на Република България д-р Нигяр Джафер, която е възпитаник на МУ-Варна.

Университетска болница „Св. Марина” – Варна, Специализираната акушеро-гинекологична болница  „Проф. д-р  Димитър Стаматов“, Очна болница- Варна, Майчин дом- Варна и клиника „Дентапрайм“ осигуриха свободни работни места за голяма част от завършващите абсолвенти.

Comments are closed.