Този пуст, пуст секс…

“Me too” – е всеизвестното натрапчиво и безкрайно глупаво движение, което заля Америка. Повехнали киноактриси от всякакъв калибър – от мега-звезди то статистки, се юрнаха да обвиняват наляво и надясно кого ли не в блудство, опити за изнасилване (някои от тях – дори приятно изконсумирани, затова пък – подплатени с доходоносни роли в киното), дори… неволен допир до коляното или кутрето. И – какво ново под слънцето? Мъжът си е мъж, тестостеронът го пришпорва и кара да си иска близост; жената си е жена – нейно е правото да избира, да приема или да отхвърля “офертата”. 

Мда-а, вече живеем в други времена – неолиберални и джендърски. Неотдавна президент Макрон издаде строга заповед: всеки мъж, който подсвирне или възкликне след някоя красавица, да бъде глобен със 75 до 150 евро (размерът се преценява на око, впрочем – на ухо, от най-близкия полицай, който, вместо да се оглежда за терористи, трябва да се ослушва за мераклии). Голямо престъпление, няма що: да изразиш възхищение от природната хубост. Мачото на старите учителки обаче не е добавил друго: какво правим, ако подсвирнеш след някой мъж? Тогава сигурно ще те възнаградят с премия. Между другото, не бива да наричате женичката на този човечец “педофил”, защото това понятие се отнася до мъже, които налитат на момиченца; нека за подобни на нея изкусителки да въведем нов психиатричен термин – макронофилия; сиреч – учителки, които прелъстяват учениците си. Напоследък излизат все нови и нови подобни случаи, явно ги има в изобилие по целия свят. В САЩ на една подобна кака й лепнаха цели 40 (четиридесет!) години зад решетките – само защото е обучавала свой ученик на креватни умения. “Намери си кака – да те отрака”, гласи една нашенска. То, добре да те отрака, ама да й отнемат педагогическите умения за цели 4 десетилетия?! То бива курбан, ама цял вол за курбан… И, ето я френската президентша, прелъстила – но не и изоставила! – невръстно момче, отгоре на всичко си зарязала и семейството, и съпруга-рогоносец, и им трите дечица, но не я окошарват, а избират малкия за вожд. Що се отнася до него, предложих на Дружеството на психиатрите да създадем нов термин – “Макронов комплекс”, по подобие на “Едиповия”; пак странно сексуално влечение, но не към майка си, а към даскалицата. Не го приеха; щяло да се изтълкува политически. Така науката остана без най-правилния подходящ и термин за подобни отклонения.

Хайде да се върнем пак към “Me too”. Сега го лепнаха на брилянтния тенор Пласидо Доминго. От неудобство и срам, вместо да отхвърли обвиненията, той напусна директорския си пост в операта на Лос Анджелис и дори анулира предстоящите си концерти, на които – извън съмнение! – щяха да го замерят с гнили зелки. Не защото пее фалшиво, а защото преди 40 години бил погалил по лакътя някоя хистеричка. И никой не й иска доказателства: щом го е казала, значи се е случило (то пък една случка…). Така по време на “присъствието” кадиите са вземали вяра на правоверните, пренебрегвайки твърденията на гяурите. В случая гяури станахме ние, белите хетеросексуални мъже: все по-нагло преследвани от ми-ту-джийки и джендъри. Ще има да ни търсите, когато половината човечество обърне резбата…

Какво ли не прави, наистина, тестостеронът! Но защо само него да обвиняваме? Ами феромоните, които ни карат да настръхваме, когато край нас мине съблазнител(ка)? Ами серотонинът (хормонът на радостта), който обилно се отделя при сексуалните фрикции и, най-вече – при оргазмите, които укрепват имунната ни система, сиреч – здравето, правят ни по-неустойчиви към инфекции, вкл. грипни, удължават живота ни, успокояват ни, осигуряват ни дълбок сън и по-младежки изглед?

Неслучайно сексът е толкова необходим за всички и желан и от жени, и от мъже. За едно денонощие го правят 100 млн (хетеросексуални!) двойки по целия свят. (Да не пропуснем и друга, много по-млачна статистика: 1 млн от тези получили удоволствие хора заболяват от някоя от 20-те СПИ (сексуално-придавани инфекции), в т. ч. 7200 – от СПИН (предимно в Африка; 5500 умират от него всеки ден!).

Хомосексуализмът, който настъпва и се натрапва все по-нагло, е в съзнанието и практиките на не повече от 3-4% от населението. Той не е болест, а просто девиацио (отклонение). Лошото е, когато се прилага насилствено, чрез използване на финансова или служебна зависимост. Така е, разбира се, и по отношение на хетеросексуалното насилие.

Има и зоофилия (секс с животни). Тя, плос хомосексуализмът, широко практикувани в Содом и Гомор, са разярили Господ, та ги е унищожил. Завчера ми се обади непознат човек, който през плач ме питаше какво да прави със сина си: заварил хлапака да прави секс с… кобилата. Тя била кротка и не се дърпала… Още звъни в ушите ми страшният му стон: “Да го убия ли?”. Разубедих го: нека му поговори, момчето да си намери приятелка или да мастурбира, щом – то е ясно за тийнейджърите – толкова го гони хормонът. И като бях селски лекар знаех за “нерегламентирана близост” с козички (това е “класика” в раздела за перверзиите). В Библията (Книга “Левит”) е казано ясно: “С мъжка до не лягаш като с женско; и двамата да се убият.” И с животно е забранено: “да се убият и той, и животното!”; но с какво се е провинило клетото изнасилено животно, иди, че разбери; Божа му работа…

 

Във в. “Словото днес” стана реч за реформатора Стоян Омарчевски, колоритния министър на просвещението в правителството на Стамболийски – реформатор на правописа, строител на училища и читалища, създател на Дена на народните будители. Това е чудесно! Но да упоменем и друга негова инициатива (април 1923 г.): да бъдат проверявани ученичките в горните класове за… наличие на химен. Те трябвало да се запазят девствени за съпрузите си… Какво ли му влиза в работата на един министър, пък бил той и на просвещението, да бди над семейната чест? Шефът му (който пръв раздели обществото ни на две съсловия – презряното буржоазно градско и възвеличаваното селско), много държал на “чистия селски морал”, сякаш самият той не е бил (като всеки туберкулозен мъж) запален по женската плът (особено – на г-жи министершите)? Сякаш облак преминал над българските гимназии… Но Дружеството на дерматолозите (председател проф. Богомил Берон) рязко и категорично отказало да изпълнява това разпореждане, и то било тихомълком отменено. (Между впрочем, на Стамболийски и Омарчевски сигурно не им е било ясно, че хименът липсва или е закърнял у 15-тина % от жените, иначе не биха издали подобна унизителна и глупава наредба). И добре, че тя не е била изпълнена, защото покрай сухото е щяло да изгори и суровото, а, нищо чудно, да са последвали и самоубийства сред прегрешилите девойки. Какви ли не нелепости са ни сътворявали нашите мили държавници…

Този пуст, пуст секс (пак повтарям: имам предвид нормалния хетеросексуален; между мъж и жена; всичко останало е прокълнато от самия Бог, защото е ялово, безплодно, не зачева живот). Той няма да престане никога. Лошото е, когато лепва неприятно (дори и смъртоносни!) болести или когато разваля семейства. Колко наши политици си ги разтуриха заради този пусти, пусти секс?

И, въпреки всичко – нека да не го проклинаме, а?

Me too…

 

Comments are closed.