Д-р Георги Чалдъков, професор по клетъчна биология: Суперлиберална диктатура или когато отвличането се нарича закрила на децата

- Каква е формулата да останете съзидате­лен човек в тежко време? – журналистка запита Христо Генчев - един от най-ерудираните живи българи - архитект, урбанист, учен, геополитик.


- Човек трябва да бъде сдържан, да тушира своите же­лания, да се пребори с алчността и несправедливостта - отровите, които съ­сипват и разяждат обществото. 
Звучи като Божия заповед.       
Любовта и мирът са ценности на християнството. Лицемерието и несправедливостта – на политиката. В трето издание на книгата ми „Homo Janus. Народопсихология и народопатология (на само) на българите“ има есе, озаглавено  „Интелигенция с еничерски комплекси“. Там описвам български интелигенти, които слугуваха преди на комунизма, сега на евроатлантизма, за да получават привилегии от тях. 
Парадигмата за човешките права (human rights) е патент на класическата либерална идеология, сега - нейно клише, фасада, лицемерие – нещо като keep smiling, усмиховци, росенплевнелийци (вижте външната министърка на РБ тези дни в ООН). Не допусках обаче, че ще настъпи време на толкова брутални прояви на суперлибералната демокрация, по-точно, диктатура.  Да пиша за  дехуманизация на демокрацията, за една от най-отвратителните й прояви - легалното отвличане и разделяне на деца от техните родители - еничерство по норвежки. Когато това се нарича „закрила на децата“, настъпва диктатура на човешките права, стимулирана от диктатурата на парите. Накратко, не човешките права, а правото на парите и правото на силата (might is right) управляват съвременното общество. Сега тези „права“ искат да рушат душата на обществото – семейството.
И се достига до това в материално най-високо стандартната Норвегия  да върлува узаконен вандализъм от страна на норвежката служба за закрила на децата, наричана Barnevernet (Барневерн).   Дори само от това може да се замислим за негативната връзка между материалното и духовното благосъстояние на една обществено-политическа система. Наричам го „голямото разминаване“.

През 2008 г. Барневерн отвлича 16 новородени, непосредствено след раждането им - през 2014 броят на „еничерите“ става 44.  През 2014 г. са регистрирани 1,665 отвличания на деца от родителите им - от тях, 424 са деца на имигранти, включително български майки. Това са данни от статия, озаглавена „Европа издава "сериозно предупреждение" на Норвегия относно службата за закрила на децата“, публикувана на 15 февурари 2017 г. в Norway newsletter. Глобални протести осъждат „легалното отвличане на деца“ - „Децата принадлежат на семейството“ и „Барневерн действа като Гестапо“ са част от призивите на протестиращите в 70 града в 29 страни. 

На първи юни 2018 г. в Обръщение към българските деца и техните родители ние реагирахме със SOS за децата в Норвегия, отнети насилствено от родителите им, защото нарушавали "правата на детето". „Полицеската“ група GREVIO (Group of Experts on Action against Violence against Women and Domestic Violence) е независимият експертен орган, отговорен за наблюдението на прилагането на Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, приета в Истанбул. GREVIO е еквивалент на норвежката Барневерн. 
Внимание: ако под натиска на Европейския съюз, българските политици с еничерски комплекси узаконят „Национална стратегия за детето 2019-2030“, предлагана от Министерския съвет на РБ, както и противоконституционната Истанбулска конвеция, GREVIO ще действа и в България. 

Мисия на вещите хора (стига с тези „елити“ и „лидери“) в България е да рехуманизира обществото. И да осъзнае трогателната мъдрост на Фьодор М. Достоевски: „цялото бъдещо щастие на човечеството не струва колкото една пролята днес детска сълза.“

PS: Заглавието на това есе може да бъде и „Еничерство по американски“ – за „медицинско отвличане на деца“ в САЩ, вижте:

https://www.naturalnews.com/053392_medical_kidnapping_child_abduction_government_corruption.html

Comments are closed.