МОН ни предлага… Корана

Отдавна не е тайна, че МОН води целенасочена дебългаризираща и джендърска политика – изхвърли де що има родолюбиви текстове от учебниците на децата ни, вкл. Вазов, Ботев, Захарий Стоянов, Чинтулов, Вапцаров, пренаписа историята /няма турско робство, няма баташко клане, няма еничари, няма поборници за свобода – а криминални типове/. Но ето, че посегна и на исконната ни религия.

“Майната му на Православието!”, се беше провикнал безродникът Паси, когато беше външен министър, и всички се направиха, че не са го чули, макар за това кощунство би трябвало незабавно да бъде уволнен от усърдно кръстещия се религиозен премиер със синя кръв.

Те явно не бяха чели предупредителното прозрение на Екзарх Антим I: “Няма Православие – няма България”, когато Стамболов е настоявал пред народните представители да променят Търновската Конституция, според която князът не може да изповядва друга вяра, освен православната. Така успява да пробута католика Фердинанд. После, под натиска на Русия, отново връща старото положение – и, ще не ще, Фердинанд кръщава престолонаследника Борис в православието, макар да бива отлъчен от Папата.

Нашият покръстител Княз Борис /864/ се ориентира към православието, но само след 2 години 52 боляри-езичници, недоволни, че се изхвърлят “боговете на дедите”, се вдигат на бунт, който им коства главите. Така България окончателно прие веруюто на Спасителя Христос.

Днес се намериха други вероотстъпници и майцепродавци-соросоиди, които го заплюха…

Докога ще ги търпим?!

Заради своята вяра хиляди българи от Родопите са губили главите си.

Но има ли това някакво значение в днешния враждебен паричен свят, където “Парица йе царица”, по думите на бай Неделкович, цитиран от Алеко в знаменития му пътепис?

Вярата стана комай единственият оцелял бастион пред неспирно нахлуващите в християнска Европа тъмни орди, немалко от които идват с нож между зъбите и нескритото намерение да я ислямизират.

Ето, че МОН започна битка за изтриването на Вярата от съзнанието на децата ни. Изхвърлиха “Вяра” на Вапцаров от учебниците им. Сега прокарват… корана.

Това научаваме от статия във в. “Стандарт”: че под форма на “Религиозно образование” МОН подготвя въвеждане на изучаване на Ислям. Известно е, че той се люшка между търпимостта и войнствения радикализъм, чрез две противоречащи си направления в Корана. Кое от тях ще изберат бъдещите преподаватели, а и кои ще бъдат те може би – възпитаници на имамите от Саудитска Арабия?/, не се уточнява. Предметът “Религия” ще се изучава от I до XII, като 4-те основни световни религии – християнство, ислям, будизъм и юдаизъм /а-ха, значи – и него, който е категоричен заклет враг на християнството!?/, ще се изучават в V, “Храмова култура” – в VI, а “Свещени места и личности” – в VII клас. Отделно, като свободно избираем предмет, ще се изучават християнството и ислямът.

Никакво разяснение дали МОН ще съгласува програмите със Светия Синод.

За Главното мюфтийство – не се съмняваме.

След като му разсрочихме /т. е. опростихме/ 10-те млн лв дълг, значи то вече се ползва с привилегии. Впрочем,  тогава Патриархът не възрази срещу необяснимото финансово облекчение; напротив – целуваше и поздравяваше Главния мюфтия, който ни беше заплашил, че в противен случай религиозният мир ще бъде нарушен /какво, джихад ли щеше да ни обяви?!/.

Няма да обиждаме човека и сега, я.

Крайно време е солидни институции като СБП и Съюзът на офицерите от запаса да поискат обяснение и да потърсят отговорност от МОН за целенасочената му антибългарска политика!

Comments are closed.