Да бутнем и Ботев…

Това е призовал един смешен човечец, водещ себе си за политолог, известен с документална книга за шайката и после, загърбил всякакво достойнство… приобщил се към нея.

Разгневил го е бюст-паметникът на Ботев в Борисовата градина.„; по-скоро – надписът на фундамента му, гласящ: “Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.”.

Ето репликите на този храбрец /поне както ги прочетохме в сайтовете/:

“В основата на този паметник има една прокомунистическа реплика на Христо Ботев, която тоталитарният режим използваше за пропаганда. Това прави Ботев комунист, при това опасен, и трябва да прочистим държавата. Засега само паметника с комунистическата пропаганда ще премахнем, но в бъдеще може изобщо да премахнем този очевиден комуноид и руски продажник Христо Ботев, изкуствено напомпан от пропагандата на Тодор Живков.”

Кой в България решава какво да се “прочисти”? Парламентът, Министерският съвет, Президентът?

Навремето този нахъсан антикомунист се закани на един журналист, че щяло да му “изстине столчето”, само заради зададен му неудобен въпрос. Днес иска да бута не какво да е, а паметник на най-великия поет-революционер…

Човекът явно съвсем не знае, че въпросната реплика изобщо не е произнасяна, нито написана от Ботев. Това е фалшификат на комуниста-критик Георги Бакалов. Но това е без значение. Важното е историята ни да бъде прочистена от всякакви родолюбци и борци за национално освобождение – за да не служат за пример на поколенията. Народ без историческа памет се превръща в стадо лумпени и се управлява /чети: ограбва и лъже!/ много по-лесно.

И да станем “не сме народ…”

Comments are closed.