Нивото рязко е спаднало!

Това твърди една ФБ-приятелка. И, още: “Единствената тема, която вие, лекарите, обсъждате, е цената на КП и заплатите на м. с. Пациентът може да получи внимание само в частните болници, но и там няма гаранции, че ще го лекуват адекватно. Купища накупени дипломи и титли и – пазарно отношение към пациента, който стана клиент. Пари, пари, паро – само това им е в главите на докторите. В София има три пъти повече частни болници от необходимото, а тъй наречените държавни, като Александровска, се рушат. 

Моделът е сбъркан!”

Росица Нешкова, друга ФБ-приятелка, безцеремонно пише:

“Основният виновник за съсипването на здравната ни система, която наистина беше работеща и ефективна, е Илко Семерджиев. Той създаде НЗОК, той направи болниците и поликлиниките, че и джипитата търговски дружества. Всичко това бе неумело изкопирано от Англия. Още тогава беше ясно, че това е груба грешка и народът ни ще трябва да я плаща със здравето си. Създадоха се условия за гигантска корупция. Вече се обсъжда всичко да се промени със закон /БСП/, но е твърде късно.”

“Боже мой, в каква държава живеем? Има ли будна съвест в нея или всичко край нас е една безкрайна сергия, на която сърцата се продават като домати! Удивителните в случая са излишни. Те няма нито да ни отговорят, нито да ни утешат. Изглежда сме останали без сили, без морал, без чувство за отговорност. И без онази вяра в доброто, която крепи. Изглежда, единственото, което имаме, е мизерията и безразличието към собственото ни падение.”

Стефан Продев, 1 октомври 1992 г.

Comments are closed.