На училище – от 4-годишна възраст?!

Новото злокобно намерение на антибългарското МОН – за задължително обучение в училищата от 4-годишна възраст (?!?) би трябвало да хвърли в тревога и смут не само цялото българско общество, но и лекарското съсловие и, в частност, педиатричното.

Кой друг, ако не те трябва да издигнат глас в защита на децата?!

Но кой болен мозък в МОН е дал тази безумна идея? Там няма ли родители (№ 1 и № 2, както вече е модерно на Запад, напр. в Англия и Франция), няма ли опитни добросъвестни педагози, които много добре знаят какви са когнитивните способности за контактуване и възприемане на 4-годишните деца? Нима все по-намаляващите българчета вече са вундеркиндчета по рождение, откакто станахме горди (и същевременно най-бедни, най-болни и най-кратко живеещи) членове на ЕС?

Или, най-вероятно, от Брюксел са издали поредната си джендърска заповед (по подобие на незабавното приемане на сатанинската им Истанбулска конвенция) и нашите послушковци, без никакво обсъждане и възражение) са я възприели с присъщия си телешки възторг и ентусиазъм? Апропо, защо никой от тях не попита новата европейска баш-комисарка (при това – лекарка и майка на 7 деца!!): тази ли антиприродна и противодетска ще бъде приоритет на политиката на европейското правителство?!

Смутен от законния обществен протест срещу поредната си тъпня, злополучният министър на образованието Вълчев с половин уста смутолеви по “Хоризонт”/18 декември, че въпросното намерение щяло бъде отложено с 2 години, щото и учителите недостигат. Сиреч, след като този срок изтече, то ще бъде осъществено (“реализирано”, според любимия израз на бюрократите).

Много интересно, дали ще пуснат собствените си 4-годишни деца и внуци на училище?

Comments are closed.