На вниманието на Централната комисия по професионална етика при БЛС: Унищожават българските деца!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

Министърът на образованието Даниел Вълчев, който иначе не е учител, а финансист, заяви, че сексуалното образование трябвало да се провежда рано в българските училища, още от III-IV клас и да предхожда половото съзряване (?!).

Да ви припомня ли случая в пернишкото училище, където някакви НПО карали децата във втори клас да рисуват мъжки и женски полови органи?! От трибуната на НС този самонадеян министър заяви, че това обучение нямало да спира, защото родителите не протестирали…

Намирам за крайно необходимо ние, като избрани от Събор на БЛС представители на етиката в медицината, да възразим и срещу това порочно обучение и възпитание, и срещу попълзновенията на всевъзможни НПО да имат права (вече са официализирани чрез Закона за социалните услуги) да отнемат по еничарски, дори и по анонимен сигнал деца от домовете им и да ги дават за осиновяване на неизвестни приемни семейства.

Медицината не е само диагностика и лечение, а и превенция. И губи огромна част от призванието си, ако не е социално насочена.

Не за пръв път МОН се показва като най-антибългарското ведомство. Да ви припомня и изваждането от учебниците на децата ни на най-родолюбивите текстове на нашите възрожденци и класици.

 

Предлагам да искаме обяснение от Вълчев.

Comments are closed.