Да си спомним Малтус…

Не знам защо, но тази пандемия все повече ми заприличва на теорията на икономиста, демограф и богослов Томас Малтус (1768 – 1834). Преди да стане професор (1805) в Хейлейбъри по политикономия и съвременна история, той публикува страховития си доклад “Есе за законите на населението” (1798), в което убеждава читателите си, че населението на земята се увеличава в геометрична прогресия, а средствата за изхранването му – в аритметична; ерго – трябва да бъде контролирано чрез (внимание!): войни, епидемии, глад, болести, предпазване от забременяване, поквара – убийства и, още веднъж внимание! – хомосексуализъм…

Интересно, нали?

И всичко това – след опустошилата Европа 30-годишна война (1618 – 1648), т. нар. Велика френска буржоазна революция (изпратила хиляди французи на ешафода), няколко не по-малко смъртоносни чумни и вариолни епидемии. Малтус едва ли е предполагал, че човечеството едва ще оцелее след две световни войни, че ще го сполетят невиждана пандемия от т. нар. “Испански грип” и други безсмислени кървави по-локални войни.

Днес пандемията от коронавирус мрачно се вписва в предписанията на този мизантроп. Тук ще включим и безумния поход на джендърите, които напират ли, напират да отнемат децата от семействата им и да ги покваряват. Спомнете си идиотските рисунки на… мъжки и женски полови органи от… второкласници в Перник, което министърът на образованието одобри и безсрамно заяви от трибуната на НС, че тази практика ще продължи; нещо повече – още в тази възраст децата трябвало да бъдат сексуално обучавани, преди да са достигнали полова зрялост… Гладът, препоръчван от Малтус като друго средство за демографски контрол, вече чука на вратите ни. Останалите болести също ще се развихрят, след като българите ги е страх да посещават лекарите си, а и профилактичните прегледи са забранени; така хиляди сънародници ще бъдат пропуснати да бъдат диагностицирани навреме от ракови болести (средногодишно 35 000 годишно новооткрити!).

 

В навечерието на Деня на Победата препоръчвам на моите читатели да разлистят новата ми книга “Тежко болни водиха войната”, за да се уверят в наслаждението, с което тогавашните световни лидери са избивали и чужди, и свои. Никой не е унищожавал повече руснаци и комунисти от верния ученик на кръволока Ленин – Сталин, но все още милиони от тях го боготворят. Други безумци въздишат по другия изверг – Хитлер, устройват шествия в негова памет; хиляди италианци коленичат пред гроба на сифилистика Мусолини, който хаотично ги бе вкарал в губещи войни. Кошмарът за човечеството – Хирошима и Нагасаки стряска мераклиите да натиснат ядреното копче, защото изпепеляването този път ще е 1000 пъти по-страшно и ще сполети и техните страни.

Затова пък малтусианските съвети може да бъдат осъществени чрез… коварни вируси. Лошото е, че те са непредвидими и не подбират кой – чужд, кой – свой…

Comments are closed.