Битката е изгубена!

От ден на ден ни връхлитат лоши новини. Ето и поредната…

В Министерския съвет (т. е. в сърцето на държавата!) е създаден Съвет за развитие на гражданското общество. По традиция, когато четем за нещо, че е “гражданско” с “гражданска инициатива”, то винаги намирисва на нещо гнило. Този път е направо зловещо.

Този Съвет в Съвета ще разпределя годишно ок. 70 млн лв за най-различни дейности и инициативи. Какви ще бъдат те – не е трудно да се отговори, когато видим кои хора са включени в него: Красимир Кънев (Български хелзинкски комитет), който досега не е защитил нито един българин, а убийци като австралиеца, дето беше дори и номиниран за… Човек на годината, други убийци от гетата, агитатори на еднополовите ласки и пр. деструктивни елементи; Тома Белев (“екологът”, разсипал екологията на Парк “Витоша”, след като остави бръмбарът-корояд да унищожи над 1 млн дка гори и там, и в цяла България; възпрепятствал строежа на втори лифт в Банско; преброител на кърлежи, жаби и други полезни животни; “Български център за нестопански права”, “Работилница за граждански инициативи”, Фондация “Заедно в час” и т. н. Ще има яко разпределение на благинки и грантове без никаква полза за обществото и децата ни, напротив – в тяхна вреда (защото всичките те са сторонници на сатанинската Истанбулска конвенция и, разбира се, на ЗСУ, който в някои свои постановки я повтаря под индиго).

Апропо, точно преди 1 година Съюзът на офицерите от запаса (председателят му пълен ген. Златан Стойков и председателят на Столичния му съвет бриг. ген. Стефан Стефанов) изпратихме до здравния министър предложение да припознае нашето съвместно с Клуб “Родопско здраве” и в. “Български лекар” Обществено сдружение за здравна политика и дълголетие “Кота-100” като съпридружна организация. На създаването на сдружението Президентът изпрати двама свои официални представители. Целта на това сдружение, както е видно от името му, е да подпомага общественото здравеопазване и да дава идеи на МЗ за инициативи, целящи възможно повече българи да достигнат дълголетие, а децата ни да растат здрави и далеч от тютюнопушене, алкохол, наркотици и опорочаване. Явно подобна цел не се нрави на счетоводителя, оглавяващ МЗ.

Битката за опазване на децата ни и за здравето на българите е изгубена!

“Ала не бойте се, деца, за утрешния ден”, казваше Вапцаров.

А пък ние ще промълвим като Яворов:

“Деца, боя се зарад вас”…

Сбогом, Българийо…

Comments are closed.